Fırında Terbiyeli Karnabahar & Turşu Kavurması ve Bir Duyuru:)

DSC_0399

Biriken tarifleri hızlıca bitirmek istiyorum. O yüzden bugün iki tarif birden yayınlayacağım. En kısa zamanda da özel istek olan patatesli böreğimin tarifini vereceğim (arşivde yapılış aşamasının resimlerini bulabilirsem:)

Çok ama çok fazla nereden aldığımı sorduğunuz dikdörtgen tabaklarımın hediye verileceği bir çekilişte yapmak istiyorum. Bu aralar daha sık takipte olursanız sizde şansınızı denersiniz:) Bu kışın soğuk günlerini bir çok kez yapmayı hayal ettiğim çekilişlerle ısıtmak istiyorum.

Ve bir de sizlere sorum olacak.. Burada görmek istediğiniz bir tarif varsa bana yazabilir misiniz? Sizlerin istedikleri tarifleri yayınlamak bana daha haz verecektir. Bu vesileyle beni, eşimle sevdiğimiz yemekleri tekrar tekrar yapıp yeme modundan da kurtarmış olursunuz. Buzdolabıma astığım haftalık yemek listesini de yayınlayacağım yakında. Ne olursa olsun dışardan yemek yememek için kendimle mucadele verme sürecindeyim. Çalışan bir bayan olarak çok nadir de olsa (dilimlenmiş patates gibi) hazır ürünler alırdım. Kurtulmanın formullerini birlikte paylaşalım ve birlikte yaşayalım lütfen.

Bir arkadaşımın önerileri ile hayata geçirmeye çalıştığım bir kaç şeyide yavaş yavaş aktaracağım size. Ben bu kış aylarını sizlerle daha sık ve dolu dolu geçirmeyi hayal ediyorum. Rabbim hepimize güç ve hidayet nasip etsin..

FIRINDA TERBİYELİ KARNABAHAR

Karnabaharın salçalı yemeğinden çok fırında bu halini yaparım. Hem bana çok pratik geliyor hem de akşam bir çay ile güzelce karın doyurabiliyor. İnşallah en kısa zamanda da yine fırında olan diğer yaptığım halinide yayınlarım.

Malzemeler: Vereceğim malzeme miktarı resimde görülen tabaktan iki adet yapabilmeniz içindir. Küçük boy karnabaharın yarısından elde ettim. Tüm karnabaharı haşlıyorum ve kapalı bir kap içinde saklayıp bir kaç akşamda tüketiyoruz. Fırına vereceğim kadarını kaptan alıyor ve geri kalanını buzdolabın alt katında saklıyorum. Ayrıca bir karnabaharın bir kaç parça çiçeginden yeşil salatalarıma ekleyip hem süslü olmasını sağlıyorum hem de farklı bir tad veriyor.

  • Küçük boy karanabahar (resimdeki tabaktan ikitane elde edebilmek için yarısı)
  • 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta, Tuz , (Be koymuyorum siz dilerseniz zeytinyağı ilave edebilirsiniz)

cats2

Yapılışı:

1. Resim : Karnabaharın çiçeklerini ayırıp tuzlu suda haşlayın. Çok fazla haşlamayın lütfen, dağılma olmasın. Yenebilecek derecede ama biraz diri kalsın. Buçakla kontrol sık sık kontrol edebilirsiniz.

2. Resim: Önce yumurtaları iyice çırpın ardından sütü ve unu ilave edin. Dilerseniz yağıda ilave edin. Karıştırın. Unun topaklanmaması gerekiyor.

3. Resim: Haşlanan karnabaharın çiçeklerini ince ince kıyın. Fırın kabına dizin. Üzerinden hazırladığınız sosu gezdirip 180 derecelik fırında pişirin. Kaşar rendesinide serpin eriyinceye kadar fırında tutun ve sıcakken servis ediniz. Afiyet olsun:)

TURŞU KAVURMASI

DSC_0570

Geçtiğimiz hafta sonu davetli olduğum arkadaşımın Masasının ilk tarifi. Canan arkadaşımın itinalı ellerinde..

Malzemeler:

  • Fasülye turşusu (Lahana turşusu+domates turşusu da olabilir. Hepsi karışırsa tadından yenmez)
  • kuru soğan
  • Tereyağ + sıvı yağ
  • Baharatlar (karabiber+pul biber)

Yapılışı: Göz kararı turşunuzu soğuk suda en az 2 saat bekletiniz. (Fazla tuzunun gitmesi için). Orta boy tencere için en az 3 büyük soğanı küp halinde doğrayınız. Zeytinyağı ve tereyağı ile kavurduğunuz soğanlara suyunu süzdüğünüz turşunuzu alınız.5 dk fasülye ile kavurup baharatlarını atınız. Dinlendirdikten sonra servis ediniz.

8 Responses to Fırında Terbiyeli Karnabahar & Turşu Kavurması ve Bir Duyuru:)

  1. kumsal diyor ki:

    muazzezcim sana kızımın monitöre pat pat vurmalarıyla beraber yazıyorum
    karnıbahara ve brokoli brüksel lahanasına bayılırım ellrine sağlık bu da güzel bi tarif hafif
    doyurucu hem çay yanına hem de misafire garnitür olarak yenilebilir dolapta duran karnıbaharı bu şekilde değerlendirmeye karar verdim harikasın brokoliyle beraber yapsak sanki renk açısından daha mı hoş olur ki diye düşündüm şimdi
    ELLRİNE SAĞLIK ÖPÜYORUM TATLIMM BAK KIZIM CAPSLOCK AÇMIŞ:)))

  2. Ezgi diyor ki:

    Elinize saglik çok lezzetli görünüyorlar,en kisa zamanda karnibahar tarifini deneyecegim insallah..bende haftalik yemek listesi yapmayi düşüyorum,bu konuyla ilgili postunuzu sabirsizlikla bekliyorum..sevgiler..

  3. gül diyor ki:

    Muazzezcim süpersin çekiliş fikri harika olmuş. Tabakları alınca onlara özel sofra kurup blogta paylaşmanı bile isteyebiliriz. Dışarıdan yemek almamak ve dışarı yemeğe gitmemek için ayrıca bir yazı paylaşacağım seninle ama önce toparlamam gerek. Herkes bu konuyla ilgili fikrini paylaşırsa çok istifadeli olur. Kalın sağlıcakla.

  4. Nur diyor ki:

    siteniz bir harika .Ellerinize sagluk.ayorum yazmasamsa surekli taki ediyorum sayfanizi .Selamlar

  5. SELİN diyor ki:

    muazzez hanım dantel kağıtları nerden alıyosunuz?? teşekkürler :))

  6. Hatemim_ce diyor ki:

    Dilim dolanıyor yeni postlarınızı okurken, heyecanlanıyorum yeni lezzetleri görünce tabaklar ile ilgili projenizi mutluluk ve merakla bekliyorum bana nasip olmasalar bile nereden aldığınızı söylerseniz çok mutlu olacağım :)

    Afiyetle ve hoş kalın….

  7. dilek diyor ki:

    Ama tüm tabaklar ve fırın kapları müthiş e hepsini çekilişle veremeyeceğinize göre ….Bence en temizi siz aldığınız yerin adını ve fiyatları verin de biz gidip alalım.Bu arada mutfak sandalyesi hakkında bilgi bekliyorum.

  8. Hülya diyor ki:

    Merhabalar, sizi aktif olarak burada görmek çok keyifli, rabbim kimseyi ailesi ve sevdiklerinin sağlıklarıyla imtahan etmesin inşaallah… Siz hep iyi olun buralarda olun bizde zevkle sofralarınızı izleyelim… :) İş yerinde pc de sorun var ne zamandır yazamadım, şimdi aklıma gelmişken selam vereyim dedim Allah’a emanet olun, sevgilerimle… Sessiz ve sıkı takipciniz…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: