Damla Çikolatalı Pratik Muffin

Her dağıldığımda, düzenim bozulduğunda ilk işim evi temizlemekle başlar. Hiç dağılmamış bile olsa, kirlenmemiş bile olsa 1-2 saatlik bir elden geçirme beni kendime getirir. Arabam ve ofiste bundan nasibini alır. Sanırım ki düzenim bozulduğunda hayatım bir kaç günlüğüne benim kontrolümden çıktığında herşey mahvolmuş:) Şöyle bir gözden geçirmek beni çok iyi hissettirir. Bu kahvaltı masasıda böyle bir toparlanmanın ardından sabahın 5.30 unda hazırlanmıştı. Eşim yeni işi sayesinde artık herzamankinden daha erken kalkıyor, günün bereketleri saatlerinde keseyi bolca dolduruyoruz:) Bu yeni işin en sevdiğim yanıda bu oldu!

Bu minik biberler kızkardeşimin velisinden hediye. Ufak bir sos tenceresinde pişirdiğim için mi, köy yollarından geldiği için mi yoksa içini bir çorba kasesi içinde göz kararı yaptığım için mi bilmem ama, çok lezzetli olmuşlardı.

En son yazımda söz verdiğim muffinlerimin tarifi ile başlayacağım. Çok basit bir kek tarifi ile normal muffinler gibi malzemeleri ayrı harmanlama derdi olmayan pratik bir muffin olacak.

PRATİK MUFFİN

Malzemeler:

  •  3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ (mısırözü ve zeytinyağı karıştırdım)
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya – 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı elenmiş un
  • 5-6 damla limon suyu (kekin içini daha beyaz olmasını sağlıyor)
  • 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri mikserde hızlı devirde 3-5 dk çırpın.
  • Sıvıyağı ve sütü ilave edip 2 dk daha çırpın.
  • Kalan malzemeleri (damla çikolata hariç) ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak damla çikolatanın yarısını ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Muffin kalıplarına malzemeyi eşit olarak patlaştırın. Kalıpların 3/4 ünün dolmasına dikkat edin.
  • Önceden ısınmış fırında 175 derecede mümkünse önce sadece fırınınızın alt kısmını çalıştırın ve muffinlerin daha çok kabarmasını sağlayın.
  • 15 dk sonra muffinlerinize kalan damla çikolatalarını serpin (bu işlemi biraz hızlı yapınki hem muffinler sönmesin hem de fırın soğumasın) ve  fırını 185 dereceye ayarlayıp muffinleri pişirmeye devam edin.
  • Kürdan testi ile piştiğine emin olduğunuz muffinlerinizi fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Reklamlar

3 Responses to Damla Çikolatalı Pratik Muffin

  1. hanife says:

    bloğun çok hoş eline sağlık blog listeme ekledim sevgiler http://hanife1.blogspot.com/

  2. ye-mek says:

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bizde geçenlerde kakaolusunu yapmıştık. Eminizki Sadelisi de çok lezzetli olmuştur.

  3. Başak Öztürk says:

    Merhaba. Lise 2 ye gidiyorum ve tarifinizi uygulamaya çalıştım ve çok güzel oldu :)) Teşekkürler :)

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: