Islak Kek

Pazar kahvaltısına hazırladığım, eşimin tatlılardan saymadığı bir lezzet, Islak Kek.. Pazar Kahvaltı Masasında iki dilim yediğimiz keki eşim mutlu olsun diye pastaya çevirdim. Pazartesi İnşallah o pastamı yayınlayacağım. Böylelikle tüketilmeyen ve bayatlayan keklerden yapabileceğimiz bir pasta tarifi olacak..

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un (un ölçüsü bardağa göre değişebilir)
  • 2 pkt kabartma tozu – 1 pkt vanilya

Yapılışı:

  • Sütü, sıvıyağı, şekeri ve kakoyu derin bir kapta şeker eriyene kadar çırpınız. 1 su bardağı üzeri için ayırınız.
  • Yumurtalar ilave edilip yeniden çırpınız. Kalan malzemeleri ilave edilip tekrar çırpınız.
  • Uzun süren çırpma işleminden sonra malzemeyi pişirme kabınıza alınız.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının ısısı 170 dereceye düşürülür ve  keki fırına sürünüz.
  • Benim tüm kek tariflerimdeki gibi fırına 10 dk sadece alttan ısıtınız ki kek alttan kabarsın. Üstende kabarmaya başlayan kek kabuk tutar, ağırlaşır ve kabarması eksik kalabilir. Lakin fırınınızda bu özellik yok ise normal pişirme ile pişiriniz.
  • İlk 20 dk fırının kapağını asla açmayınız.
  • Pişen kekinizi oda sıcaklığında 5 dk dinledirip  ayırdığınız 1 su bardağı iç malzemeyi üzerinden eşit şekilde dökünüz. Kürdanla kekin üzerinde delikler açmanız daha iyi olacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu ölçüler kare borcam tepsi içindir. Eğer siz benim gibi bu seferde 24-22 cm’lik yuvarlak kek kalıbımda yapacağım derseniz, pişirme derecesini 20 dk dan sonra 150 dereceye düşürmelisiniz. Çünkü: malzeme bu ölçülere fazla geliyor ve dışı hızlı pişip, içi hamur kalıyor. Ben bütün keklerde eğer kalıbı daha küçük tutacak, ve böylelikle yüksek kekler elde etmek isteyeceksem, içinin de pişmesi için, düşük ısıda yavaş yavaş pişiriyorum. Böylelikle dışı çabuk pişmeyen, kabuk bağlamayan, çok kabarmış kekler elde edebiliyorsunuz. İnşallah..

Reklamlar

3 Responses to Islak Kek

  1. ye-mek says:

    Çok güzel oluyor bu kek. Yazın yanında da dondurmayla mükemmel oluyor…

    Ellerinize sağlık…

  2. elif gümüşay says:

    Blogunuzu ilk defa gördüm ve çok beğendim..Sıkı takipçinizim artık..Herşey çok güzel.ellerinize sağlık…

  3. Geri bildirim: Islak Kek İzmir’in Meşhur Lezzeti Doyuran Pasta.. «

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: