Hatay Kebabı

Hatay kebabını ilk kez kızkardeşimde yemiştim. Daha sonra Hatay’a gittiğimde bir restaurantta görüp “aaa Müjdemin yemeği” dedim. Oysa Hatay’a gelin olan öğretmen arkadaşından almış tarifi.. Gerçeği öğrendiğimde Müjdem bu kadar güzel bir yemeği kendi kendine icad edebileceğini nasıl düşündüm diye kızdım kendime. Bırak onu senin bile kendine ait bir lezzetin yok.

Kızkardeşim bu yazıyı okurken umarım uykusuz ve yorgun anına denk gelirde ne demek istediğimi anlamaz ! :)

Malzemeler: (4-6 kişilik)

  • 800 gr kuzu kıyma
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük soğan veya 2 adet küçük soğan
  • Bir kase maydonoz
  • Tuz, karabiber, pul biber 
  • Kimyon(yarım çay kaşığı)
  • 1.5 çay bardağı su – 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:

  • Soğanı rendeleyin, biberleri maydonozo ya çok çok ince doğrayın ya da rondodan geçirin. Rondodan geçirmek en iyi halidir.
  • Kıymayı ve tüm malzemeleri yoğurun. Bir tepsiye eşit gelecek şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Üzerine salçayı ve suyu sulandırıp gezdirin.
  • 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

2 Responses to Hatay Kebabı

  1. mutfagabuyrun diyor ki:

    görüntü muhteşem canım.nefis bir kebap olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

  2. Aynur diyor ki:

    Selam canım
    Bende Hatay da yediğimden bu yana yapıcam hala kısmet olmadı şimdi görünce bir an önce yapmalıyım dedim:) eline sağlık
    sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: