Reyhanlı Patates Kavurması

Patates bir çok çalışan hanımı kurtaran bir sebze türüdür. Her evde uzun süre bozulmadan durabilmesi, fazla stok yapabilmemizi sağlar. Bu sayede de yemek olmadığında bir bardak çayın yapılan bir patates yemeği, hem akşamı kurtarıcıdır hem de doyurucudur.

Bende annelerimiz gibi patatesin her halini kurtarıcı niteliğinde sık sık yaparım. İşten eve gelindiğinde bir kaç patatesi haşlamak için tencerenize yerleştirin, siz üzerinizi değiştirene kadar ve bir kaç işinizi yapana kadar onlar haşlanacaktır. Haşlanan patateslerle ister püresini ve bir kaç parça kızarmış tavuğu, ister tarifini vereceğim yumurtalı kavurmasını, istersenizde kahvaltılığın yanından bol sebzeli salatasını yapabilirsiniz.

Hatta sadece elma dilimleri, küp soğan,  kıyılmış domates, sıcak su ve bir kaç kaşık sulandırılmış salça ile fırına verip sulu yemek haline getirmişliğimde çoktur. Sizde pratik yemek önerileri istiyorsanız bu tavsiyelerimi aklınızda tutun. İnanın hızlı pişme süresi ve lezzeti sizi yanıltmayacaktır. Arada tasarruflu yemeklerle mutfağınıza bereket katacaksınız.. Şimdiden afiyet şifa olsun..

Reyhanlı Patates Kavurması:

  • 1 kilo patates
  • 4 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  • Patatesleri ister kabuklu isterseniz kabuklarını soymadan haşlayın. Kabuklu haşlarsanız patatesler ılıyınca kabuklarını soyunuz.
  • Çatal yardımıyla patatesterinizi ezip, püre haline getirin.
  • Sıvı yağ ile soğanlar saranana kadar kavurun. Salçayıda ekleyip kavurun.
  • Patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Baharatlarını ilave edin.
  •  Kaşığınızın arkasıyla patatesleri tencerenizde düzleştirip çukurlar oluşturun. Bu çukurlara yumurta kırıp tencerenin kapağını kapatın ve buharla yumurtaların pişmesini bekleyiniz.
  • Yumurtali halde tüketebileceğiniz gibi üst resimdeki gibi sade olarakta tüketebilirsiniz.
Reklamlar

6 Responses to Reyhanlı Patates Kavurması

  1. kumsal540 says:

    kış aylarında yufka ekmekle küçükken çok yerdik ya okuldan gelince sobanın üzerinde dururdu yanındaki ekmek tenceresinde de yufka ekmek olurdu dürünür yerdik ah eski günler şimdi ne soba var ne yufka ekmek ne de eski tat tuz

  2. nilmoon says:

    yine nefis görünüyor..yorum yazamasam da her postu hemmen okuyorum, bilesiniz..hele ki geçmişteki, çocukluğunuzdaki hikayelerle bezeli anlatımlar yok mu, bayılıyorum..
    daha sık hikaye isterim :))
    bereketli olsun yemekleriniz..
    sevgiler..

  3. Aynur says:

    Selam canım nasılsın?
    sana uzun zamandır uğrayamadım kusuruma bakma gelince de neye bakacağımı şaşırdım maşaallah muhteşem sofralar çok leziz tarifler yayınlamışsın ellerine sağlık mutfağınıza bereket olsun bence de patates hanımlar için Rabbimin yarattığı en güzel kurtarıcı harika bir nimet:) bizim evde yapılmayan çeşidi yoktur çok sevilir sadece buraya yorum yazsamda aslında hepsine teker teker yazmak istediğim halde vakit sıkıntısı oldu bundan sonra daha sık görüşmek dileğiyle
    muhabbetle

  4. semihaguler says:

    Hayırlı cumalar. Bu nefis görünümlü patates kavurmasından sonra yeni tariflerinizi de bekliyoruz. Bir süredir sitenizde yeni tarif görmeyince merak ettim. Yeni tariflerinizi ve yazılarınızı okumak dileğiyle. Allah’a emanet olun.

  5. kumsal540 says:

    muazzezcim tarif yeterince anlaşıldı yani bir eğitimci olarak patates kavurması için 13-14 gün gibi bir süre yeterince fazla hadi artık yeni tarif veya yazı cnm:)))

    • tanerinesi says:

      Tamam tamam Deryacığım, seni üzmeden yayınladım:) Ne bilim patates kavurması çok zor anlaşılır diye düşünmüştüm:)

      İnan şu üzücü olaylar yüzünden yazmayı ayıp sandım. İnsanlar bu denli zorluklar, acılar yaşarken içimden gelmedi.

      Neyse döndüm, iyiki varsın..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: