Patatesli Kıymalı Poğaça

Bu aralar dünyalık işlere pek merak salınca dağıldığımı fark ettim. Şükürler olsun ki Rabbim bizlere böyle özel ve güzel günler hediye etmiş.. Manevi olarak kendimize çeki düzen verebilmemize vesile oldukları için..

Ve yine şükürler olsun ki benim yüreğime dokunan güzel dostlarım var.. Elleri ellerimi, kalpleri kalplerimi bırakmaması duası ile..

Bu güzel dostlarıma güzel bir günde yaptığım poğaçalarım. Öyle güzel kabardılar ve öyle güzel piştiler ki, bu tarife tam not verdim. Arkadaşlarımla paylaşacağım için bir tanesinin bile eksilmesini istemediğim için size iç resmini çekemedim.

Malzemeler: (ortalama 20-22 adet için)

  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzerine ayırın)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pkt instant maya(kuru maya)

İç Harcı İçin:

  • 2 patates
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet küp küp doğranmış soğan
  • Tuz , karabiber, pulbiber

Yapılışı:

    • 4 su bardağı unu yoğurma kabınıza alın, üzerine kuru mayayı, tuzu serpin. Yumurtayı, yağı, sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Yanınıza bir su bardağı su alın. Hamurun kıvama gelmesi için çok ama çok azar şekilde su  ekleyin. Her su ilavesinde hamuru tekrar yoğurun. Suyu burada çok pinti şekilde kullanmanız gerekiyor. Tam ölçü veremiyorum. Una göre değişebilir. Ama her defasında 1-2 yemek kaşığı oranında koyarak hamuru kıvama getirin. Fazla su eklerseniz un ilavesi eklemeniz gerekir, bu da sonucu etkiler.
    • Hamuru mayalanmaya bırakın ve kıymayı üstü kapalı teflon tencereye alın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyin bir dakika kavurun. Patatesleri rendeleyin ve kıymaya ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı şekilde patateslerin kendi suyu ile pişmelerini sağlayın. Baharatlandırıp soğumaya bırakın.
    • İç harç tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra ve hamurumuzu 45 dak (iki katına çıkacak kadar) mayalandırdıktan sonra sıra şekil vermeye geliyor:) benim en sevdiğim kısımdır:) hamurla oynamak:) sonrada sıkılmak:(
    • Hamurdan elinzle göz kararı bezeler koparın ve oklava ile açın. İç harçtan ilave edin ve üzerini kapatın. Ağızlarını çok sıkı kapatın, benim 1 tanesi açılmıştı. Tepside de 15 dk mayalanmaya bırakın.
    • Ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve süsleyin (susam, çörekotu, çekirdek, mavi haşhaş )
    • Bir demlik çay demlemeyide unutmayın:) Afiyet olsun

Reklamlar

6 Responses to Patatesli Kıymalı Poğaça

  1. sevda says:

    görüntü nefis canım.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık.bu arada güzel yorumun için teşkkk ederim.annenede sevgilerimi gönderiyorum.hayırlı cumalr canım.

  2. Aynur says:

    Selam
    Ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor poğaçalar ve haşhaş çok yakışmış afiyet olsun
    sevgiler

  3. semihaguler says:

    Poğaçada patatesi çok severim. Üstüne haşhaş da çok yakışmış. Ellerine sağlık. Hayırlı geceler.

  4. Reyyan says:

    denenecektir efendim :)

  5. hamurişi kategorisinde en sevdiğim tür poğaçalardır..
    nasıl çekti canım anlatama yanii…
    karnım aç,
    zevcim ne zaman gelecek belli değil yemek yiyemiyorum yalnız bırakmamak adına..
    bıraz daha bakarsam kalkıp yapmak zorunda kalıcam en ıyısı ben gıdeyım:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: