Mantarlı Börek & Şükür..

 

Dolu dolu geçen bir hafta sonunun ardından pazartesi sabahı uyanınca insan bir başka keyifli oluyor. Zamanın bereketlendiği şu bahar aylarında bir çok işle birlikte ağaran gün ışıkları umutlarını beraberinde getiriyor.

Hatırlarım annemin yanaklarının pembe olduğu yılları. Bahar temizliğinde yorulduğu akşamları. Zaman ne kadar yavaş geçiyormuş o vakitlerde, şimdilerde daha iyi anlıyorum. Bahar temizliği, bayram temizliği, kış temizliği.. Bazen düşünürümde annelerimizin temizlik yapmak için ne kadar çok bahaneleri varmış diye.

Oysa şimdi bir temizlikten diğer temizliği kirlenmeye bile vakit bulamıyor evlerimiz. Zamanın hızına kimse yetişemiyorken, bu bereketsizlik niye diye soruyorum kendime.. Cevabını bile bile..

Ve şükrediyorum.. Zamanın geçmesi için dua ettiğim sıkıntılı günlerim yok diye..

Pazar akşamı evimizi şenlendiren arkadaşlarımla yediğimiz çay soframızı yayınlıyorum. Bu masadan yeni yeni tarifleri, bu hafta peş peşe yayınlayacağım inşallah.

Masamızdakiler:

Çörekotlu Salçalı Kurabiyeler

Biber Sarmaları

Profiterol

Kesme Mantı

Cevizli Kayısı Dolmaları

MANTARLI BÖREK

Arkadaşlarım böreğimi çok beğenince büyük bir iç rahatlığıyla tarifini veriyorum. Tavsiyem böreğinizi bir kaç saatte olsa buzdolabında dinlendirmeniz..

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 150 grm kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, pul biber

İç Harcı İçi:

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Önce mantarları bütün olarak haşlayın ve süzün.
  • Soğanı küp küp doğranın zeytinyağı ile saranana kadar kavurun.
  • Mantarlarıda küp küp doğrayın avucunuzla sularını iyice sıkın. Soğana ilave edin.
  • Mantarlarla beraber 5 dk daha kavurun. Baharatlarını ilave edip altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Mantarlar soğumaya başlarken 5 yumurtayı tuz ile çırpın.
  • Sütü ve yağı ilave edin.
  • Yufkanın 2 adedini bir kaç parçaya bölünmüş halde teker teker tepsinize dizin. Ama her parçayı tepsiye dizdikten sonra hazırladığımız iç harcından dökün. Fırça yardımıyla harcın her yufka parçasının heryerine değmesine özen gösterin.
  • 2 yufkayı bu şekilde bitirince önce soğumuş mantarları tepsinize yayın.

 

 

  • Mantarların üzerine kaşar rendesini ilave edin.
  • Kalan 2 yufkayda bir kaç parçaya bölün. Parçaları teker teker harcın üstünü örterek kapatın. Her yufka parçasını yine aynı yumurtalı harçtan sürün.
  • 4-5 saat buzdolabın alt bölümünde dinlendirip pişirin.
Reklamlar

3 Responses to Mantarlı Börek & Şükür..

  1. melike says:

    Masan çoook güzel görünuyor ablacığım. Ellerine sağlık. Kırmızı kırmız iç açmışsın. Bende isterim en kısa zamanda ama emirganda:)

  2. Buket says:

    Merhaba,
    Baklavalık yufkadan patatesli börek yapmışsınız ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bende şimdi yapmaya yeltendim fakat tarifi bulamıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: