Zeytinyağlı Bakla

 

Zeytinyağlılar arasında sırf kokusana hayran kaldığım için pişirdiğim bir lezzettir bakla.. Marketten alırken eşimin hiç sevmediğini hesaba katarak yarım kilo aldım. Bir kaşık bile bana nasip olmadan hepsini eşim yedi.. Enteresan olan onun bakla yemesi değil, tamamını bir akşamda yemesiydi..

Malzemeler:

  • Yarım kilo bakla
  • 2 küp şeker- Tuz
  • Yarım ymk kaşığı un
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 ymk kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bardak kaynar su

Yapılışı:

  • Baklaların başlarını kesin ve ovarak yıkayın. Ortalarından ikiye bölün.
  • Soğanı küp doğrayın ve 1 kaşık zeytinyağı, un ve şekerlerle birlikte kavurun. 1-2 dk
  • Sararan soğanların üzerlerine baklaları ilave edin, karıştırın. 3-4 dk üstü kapalı şekilde kendi buharında diriliğini kaybetmesini sağlayın.
  • Kaynamış suyu ilave edin ve tekrar kapağını kapatın. 30 dk çok çok kısık ateşte pişirin.
  • Baklasına göre bu süre artabilir veya azalabilir. Siz ilk 20 dakikadan sonra 5 er dk arayla kontrol edin.
  • Pişen yemeğinizi ılık veya soğuk şekilde  yoğurt ve dereotuyla servis ediniz.
Reklamlar

3 Responses to Zeytinyağlı Bakla

  1. deryayla says:

    Canım bayılırım yoğurtlu baklaya ellerine sağlık öpüyorum.

  2. Cahide says:

    Benimde eşimin sevmediği nadir yiyeceklerden bakla. ama ben bayılırım :) Beyin için çok faydalıymış. Bunu yeni öğrendim. Buralarda bitti artık. Hmmm! görünce yine canım istedi. Ellerine sağlık gülüm…

  3. zehra says:

    Resimlerinizi çekerken özel bir teknik kullanıyormusunuz? çok iştah açıcı görünuyorlarda ben baklayı hiç sevmem üstelik:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: