Zeytinyağlı Enginar..

Sofrada eşimle konuşurken fark ettim, enginar almayalı aylar olmuş. Hatta en son Dilek Ablam’da yediğimizi söyleyince eşim, iyi ki yapmışım dedim. Dilek Ablamların İstanbul’da nadide bulunabilecek 2 katlı bir evleri var. Apartman dairelerinde evin içinde merdiven olması çocukluğumuzda çok hoşuma giderdi. Ablamın çeşit çeşit yemeklerinin yanı sıra yediğim enginarın lezzettini ve çatıda içtiğimiz çayı unutamıyorum.. Birde sabahın 2 sine uzanan sohbetimizi..

İyi ki önümüz yaz .. Bir çatı keyfi daha yaparız umuduyla enginarlarımızı afiyetle yiyoruz..

Malzemeler:

  • 5 adet soyulmuş enginar
  • 1 küçük kavonoz garnitür
  • 1 limon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Ben enginarları soyulmuş, hazır bir kap içine satın aldım. Siz eğer yapraklı aldıysanız, soyun ve ortalarında çukurlar açın.
  • Yıkadığımız enginarları teflon pilavlık tencerenize alın ve yarılarına gelecek kadar kaynar su koyun. Yarım limon suyu ilave edip kaynamaya bırakın. 15 dk pişirin.Kalan suyu dökün.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuzu, yarım limon suyunu ve garnituru iyice karıştırın.

  • Enginarlara paylaştırın. Kalan suya 1 çay bardağı su ilave edip tencerenin dibine dökün. 10 dk daha bu şekilde enginarları pirişin. Soğuyunca servis yapın.

Not:

  • Arzu ederseniz bir kuru soğanı küp küp doğrayıp bir yemek kaşığı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurup garnitüre katabilirsiniz.
  • Konserve garnitür kullanmak istemiyorsanız, 1 havuç , 1 patatesi, yarım su bardağı bezelyeyi kendiniz ayrı ayrı küp küp doğrayıp, haşlayabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: