Zeytin Ezmeli Poğaça

Dün yayınladığım poğaça tarifi aslında 3 hafta önceki soframa aitti. Eşim 3 haftadır fırından kokular gelmediğini söyleyince pratik bir poğaça yapmak istedim. Dolapta iki kovanoz zeytin ezmesi kullanılmayı bekliyorlardı.. Nihayet gün ışığına çıktılar..

Malzemeler:

  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için)
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • Zeytin ezmesi
  • Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağınızı, sıvı yağınızı, yumurtaları, sütü, sirkeyi harmanlayın. Son olarakta karbonatı, unu eleyin. İyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olacaktır. Yaklaşık 5 su bardağı un yeterli olacaktır.
  • Hamurunuzu eşit ufak parçalara bölün. Her parçayı tezgahınızda çay tabağından biraz büyük açın. İçlerine birer tatlı kaşığı zeytin ezmesi koyun. Büzerek kapatın ve yuvarlayın.
  • Poğaçalarınızı yağlanmış fırın tepsinize dizin ve üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Arzu ederseniz çörek otu serpin. 190 derecede (3 dk önceden ısınmış) fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Reklamlar

One Response to Zeytin Ezmeli Poğaça

  1. Fatma Nur says:

    Bu poğaçayı çocukluğumdan beri çok severim. ben daha annemin poğaçası gibi yapamasamda seninki tam annemin poğaçası gibi olmuş.. Ellerine sağlık.. Hafta sonu için tarifini çalmış bulunuyorum ablacım :)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: