Baklavalık Yufkadan Kol Böreği

Hazır baklavalık yufkanın herşeye yakıştığını düşünüyorum. Bu arada yaz yüzünü göstermeye başladı, börek sezonunu kapatmalıyız. Piknik sezonuda yavaş yavaş açıyor kendini. Yarın dışarda kahvaltı yapmak isteyenler bu yazımı veya bu yazımı  okusunlar…

Malzemeler:

  • 3 adet soğan
  • 3 adet patates
  • 150 gr kıyma
  • Sıvı yağ
  • Tuz, Karabiber,
  • 500 gr baklavalık yufka (yu-ka)
  • 1 kase su + 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı + susam

Yapılışı:

  • Kıymayı küçük bir teflon tencereye alıp üstü kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar bekletiyoruz (ortaateşte).
  • Tavaya 2 yemek kaşığı yağımızı alıp kıymayı tamamen pişene kadar kavuruyoruz (kısık ateşte). Haşlanmış ve rendelenmiş patatesi ve tuzu-karabiberi- ilave edip iyice harmanlıyoruz.
  • Tezgahınızın üzerine 2 kat yufka serip yağlı su karışımından fırça yardımıyla heryerine sürüyoruz. 3. katıda ekleyif yine yağlı su karışımından sürüyoruz.
  • Malzemeyi yufkaların her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz.
  • Dikdörtgen yufkamızın kısa tarafından 3 kat yufkayı sıkıca sarıyoruz.
  • Elde ettiğimiz ruloyu 2’ye kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Her böreğimize yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Isınmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Reklamlar

2 Responses to Baklavalık Yufkadan Kol Böreği

  1. tatesal says:

    Kol böreği enfes olmuştur eminim baklavalık yufkadan …ellerine sağlık muazzezciğim….

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: