Damat Paçası (Yufkalı Tavuk) & Bereket Duası..

Bazen bildiklerimizi unutmuş olmamız bile, bilmediğimizin apaçık göstergesidir.. Çocukluğumda her gece yatmadan önce “Ayeter kürsi” okur, öyle uyurduk. Yaptığımız bir çok işin başında kendine has okunan dualara ehemniyet verirdik. Okunan dualar sonrasında da işin hazzını sonuna kadar yaşardık. .Yapılan edilen hiç bir şeyde faydasızlık aranmazdı. Dualar sayesinde ihlaslı olacağından şüphe edilmez, dönüp arkaya bakılmazdı. Sımsıkı kasaya konulmuş bir emek oluverirlerdi.

Bir kaç hafta önce bir arkadaş toplantımızda 12 kişilik bir pastayı 18-20 kişiye yetiştirme korkusunu yaşarken benden yaşça büyük olan arkadaşım-ablam kulağıma eğilerek “Ettehiyatü”‘yü oku bereketlenir dedi. Okudum ve herkeze yetti.. Artan 3 dilimden birini yerken de güzel alışkanlıklarımızın artması için O’na dua ettim..

Damat paçası da bereket duasından nasibini alınca, 2 bagetle hazırladığım bu yemek 4 kişilik oluverdi. Siz yinede misafirleriniz için 4 bagetten hazırlayın.

Afiyet Olsun..

Damat Paçası (Yufkalı Tavuk)

Aslı kuru yufkadan olan bu yemeği, (evimde kuru yufka bulunmasına rağmen) herkezin evinde kuru yufka olmayacağını düşünerek ben taze yufkayı kurutarak denedim. Verdiğim tariflerin herkez tarafından yapılabiliyor olmasını istiyorum. Annem bu yemeğe yoğurtla servis etmezdi. Ben sarımsaklı yoğurt eşliğinde sundum, çok güzel oldu..

Malzemeler (4 kişilik):

  • 2 adet böreklik yufka
  • 4 adet tavuk baget
  • 1 su bardağı bulgur (pilavlık)

Sos için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tereyağı, pul biber

Yapılışı:

  • Tavuk bagetleri derin bir tencereye alıp üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun ve düdüklü tencerede haşlayın. Eğer normal tencerede haşlayacaksanız su miktarını buharlaşmada kaybolacağı için artırın.
  • Tavuk eti haşlanırken siz minik minik (elinizle) parçaladığınız yufkalarınızı teflon tavanızda kuru şekilde, sık sık çevirerek kızartınız. Yufkalarınız tamamen kuruyacaklardır. Soğumaları için ayrı bir kaba alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

 

  • Tavuk etleri pişince haşladığınız sudan çıkarıp parçalayınız.
  • Bulguru kaynamaya devam eden tavuk suyana atıp pişiriniz (Bulgur miktarınızı isteğe göre artırabilirsiniz). Bulgurlar suda haşlandığında tavuk suyunun 1/3 ü kalmış olmalıdır. Yani bulgurlar hem tamamen haşlanmış olmalı, hem de suyun tamamını çekmemiş olmalıdır. Su miktarını ona göre ayarlamalısınız. Tarife uyarsanız yeteri kadar su kalacaktır.
  • Servis edeceğiniz kabın altına yufkalarınızın yarısını yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını, tavuk suyunun yarısını ve bulgurun yarısını heryere eşit gelecek şekilde dökünüz.

 

  • Kalan yufkayı tavukları üzerine yerleştirip, tavuk suyu ve bulgurun kalanını dökünüz.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis ediniz.

Not: Tavuk göğsü ile bu yemeği tavsiye etmiyorum. Çok yavan bir tadı oluyor. Eğer tavuk göğsü ile yapacaksanız. en azından içine 1-2 tane baget atmanızı öneririm.

Reklamlar

One Response to Damat Paçası (Yufkalı Tavuk) & Bereket Duası..

  1. derya says:

    Canım benim mutlu haftalar paça harika görünüyor ellerine sağlık öpüyorum.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: