Yufka Kasesi Nasıl Yapılır?

Dün tarifini verdiğim Nohutlu Tabbuleyi sunarken kullandığım yufka kasesinin yapılışını anlatmamda sıra. Yapımı sandığınızdan da pratik.

Malzemeler:

  • 1 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase soğuk su

Yapılışı:

  • Yuvarlak yufkanızı ortadan ikiye bölün. Elma dilimi şeklinde kalacaktır ( D şeklinde)
  • Yarım yufkanızın her yerini elinizle az miktarda ıslatın. (elinizi soğuk suya batırıp yufkaların üzerinde gezdirin.
  • Yufkanızı ikiye katlayın.
  • Aynı işlemi diğer yarım yufkanıza da uygulayın.
  • Yufkanızı dışını yarım yemek kaşığı yağ ile yağladığınız minik borcam tencerelerinizin üzerini kaplayın. Üzerini sarmak istediğiniz kapların tezgahın üzerine ters çevirmeniz gerekiyor. İç kısımları tezgaha bakacak şekilde olmalı, ben resimde kaplamadığım borcamın büyüklüğü anlaşılması için düz halde bıraktım. (ısıya dayanıklı herhangi bir kasede olabilir)

  • Fazlalıkları gelişi güzel mutfak makasınızla kesin.
  • Diğer yarım yufka ile de aynı işlemi yapın.
  • Tencerenizin dışına 1 er parmak kadar sarkacak şekilde keserseniz kasenizin yanlarında benimkisi gibi çıkıntılar olacaktır. İçine yapacağınız salatayı daha rahat servis yapmanızı sağlar.
  • 180 derecelik fırında yağlı kağıt serili tepsi içinde üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırında soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra yavaşça yufkaları borcamların dışından sıyırınız. Salatanızı servis yapmadan bir kaç dakika önce yufka kaselerine koymanızı öneririm. Mümkün olduğuncada az sulu salatalar tercih ediniz.

 

Reklamlar

3 Responses to Yufka Kasesi Nasıl Yapılır?

  1. özlem says:

    nasılsın arkadaşım..walla çok pratik bi insansın…bunun kızartıldığını görmüştüm daha önce seninkinide öyle sandım..yapmayı düşünmemiştim açıkçası ama şimdi inşallah denemeye niyetlendim..öpüyorum..ellerine sağlık..

    • tanerinesi says:

      Merhaba özlemciğim. Kızartılmış hali hem kalorili hem de yapımı biraz zahmetli. Aynı şıklığa daha hafif ve pratik yapmanın en güzel yolu fırınlamak. Üstelik kızartmada yağ temizleme derdi de var:)

  2. Geri bildirim: Nohutlu Tabbule & Bahane.. «

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: