Damla Sakızlı Muhallebi

Annemden yapımı kolay, hafif bir lezzet..

Malzemeler:

100 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı pirinç unu veyaz beyaz un
1 litre süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Derin bir tencerede yağınızı eritin ve unu ekleyip iyice kavurun. Unun renginin değişmesine yakın (2-3 dk sonra) devamlı karıştırarak sütünüzü eklemeye başlayın. (Acemiyseniz ununuz topak olabilir, telaş yapmayın. Muhallebinizi robottan geçirmeniz pürüzsüz hale gelmesini sağlayacaktır). Sütünüz kaynamaya başlayınca 2 adet damla sakızı tanesini ve toz şekerini de ilave edip 2-3 dk daha pişirin. Kaselere servis yapın ve arzuya göre süsleyin. Damla sakızının kendine özgü tadı olduğundan ceviz ya da benzeri bir tat katmanızı önermem.

Önemli Not: Pirinç unu ile yapacaksanız unu yağ ile kavurmayın. Soğuk süte pirinç unu,şekeri ve yağı katıp, önce har ateşte, sonra kısık ateşte pişirin. Son olarakta damla sakızı ilave edip 3 dk daha kaynatın. Afiyet olsun..

Reklamlar

7 Responses to Damla Sakızlı Muhallebi

  1. derya says:

    Canım sütlü tatlılar hem hafif hem çok lezzetli oluyor.Senin ve anneciğinin ellerine sağlık mutlu hafta sonları öpüyorum.

  2. Burcu G. says:

    Denedim, damla sakızı sevmeyen kızlarım hariç çok beğenildi. Ben biraz fazla süt koydum. çok cıvık oldu. bir dahaki sefer tarifi değiştirmeyeceğim. sevgiler

  3. Geri bildirim: Anonim

  4. tuba says:

    eger bir miktarda dibi tutarsa daha da bir muhtesem oluyor:) elinize saglik.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: