KREP

Çok sade olan bu masamı yayınlayıp yayınlamamakta kararsız kaldım. Yaşadığım bir aksilik yüzünden çok detaylı hazırlayamadığım kahvaltım çok lıght:) hazırlanıverdi.

Bu masanın bizim için en önemli özelliği “Beli bükülmüş ihtiyarlar, süt emen bebekler, otlayan hayvanlar olmasaydı belalar sel gibi üstünüze dökülecekti” Keşfü’l Hafa 2/230 Hadis-i Şerif’e konu olan anne ve babamın bize misafir oldukları ilk sofradır… Birlikte geçireceğimiz bir kaç hafta sayesinde huzurlu olacağız…

 Eşim de anne kuzusu olsun:) (uff ne de olsa gelinim:))

Masamızdakiler:

  • Zeytinyağlı Omlet

  • Mevsim Salatası, Peynirli Sivri Biber

  • Ayva Tatlısı (tarifini yarın vereceğim)

  • Krep

KREP

  • 1 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yapılışı:

    • Çırpma kabınıza önce yumurtaları alıp mikserin düşük devrinde 1 dk çırpın.
    • Sırayla sütü, suyu, unu, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip 3 dk yüksek devirde çırpın.
    • Tavanızı ısıtıp 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlayınız.
    • Krep tavanıza, aşağıdaki resimde görülen büyüklükteki kepçe ile krep harcınızdan dökün.

    • Tavanızı elinizle kaydırarak, harcın tavanın her yerine eşit dağılmasına özen gösterin.
    • Her iki tarafını kızartıp, ılık servis ediniz.

    Not: Tavanız iyi ise ilk kullanışta yağlamanız yeterli olacaktır. Değilse her krepte bir tatlı kaşığı yağ kullanmanızı öneririm.

    Reklamlar

    Bir Yanıt Bırakın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Connecting to %s

    %d blogcu bunu beğendi: