Pirinç Pilavı

Yayınlayıp, yayınlamamayı karar veremediğim bir tarif. Sonra düşündüm de pilav hiçte sanılan kadar kolay bir yemek olmuyor. Üstelik hem kurunun hem sulunun yanına bol bol tüketen bir toplumuz. İlk evlendiğim yıllar bir türlü tuttaramadığım pilavın tarifini yeni evlenenler için yayınlıyorum:)

Ustalık isteyen bir yemek olduğu için ben tutturduğumda çok mutlu oluyorum. Benim gibi çalışan bayanlar için pilav tutturmak epey zor olsa gerek. Olaki tutturamazsam misafirlerim için bir çok hazır bahanem var. 

Kötü olmuş pilav için bahanelerimiz:

  • Sizin şansınıza !
  • O markadan bir daha almayacağım demiştim..
  • Suyu fazla kaçtı, kaçtı mı?
  • Aceleye geldi:(
  • Geçen yaptığımı görseniz birde..
  • Özendin mi olmaz!!
  • Tencerem yeni, alışamadım..

PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler (4 kişilik):

  • 2 su bardağı pirinç (baldo)
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Piricinizi 1 saat önce 5-6 defa bol suda elinizle ovalayarak yıkayın. Bir tutam tuz ekleyip üzerini 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ile ıslatıp bekletin.
  • Varsa teflon pilav tencerenize tereyağını ve zeytinyağını alın. Süzgeçte iyice suyunu süzdüğünüz pirinçleri kızan yağınızın üzerine dökün. Pirinçlerinizin rengi değişene kadar kavurun. Pirinçleriniz kuruyup yoğunlaşacaklardır.
  • Kavurduğunuz pirinçlerin üzerlerine 4-5 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ile kaynayan 2.5 su bardağı kaynar suyu dökün.
  • Tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte demlenmeye bırakın. 5-6 dk sonra pilavınızı yavaş hareketle karıştırın. Tekrar çok kısık ateşte demlenmeye bırakın. Suyunu tamamen çekince üzerine temiz bir havlu örtüp altını kapatın.

Olmazsa olmazlar..

  • Pilava limon suyunu bembeyaz olması için katıyoruz.
  • Yağ ile kavurmamızın sebebi, tane tane olması için.
  • Pilavı ısıtırken karıştırmamaya özen gösterin, dibine 2-3 yemek kaşığı su dökün çok kısık ateşte tencereye sallayarak ısıtın.
Reklamlar

One Response to Pirinç Pilavı

  1. Geri bildirim: Bademli Pilav «

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: