Çikolata Çanağında Labneli Muhallebi

Evet evet! İsim tamamen uydurma! Tarifte uydurma:) Pembedüş Bahçesi etkinliğine katılmak için tarif düşünüyordum. Mutfağa girdim ve bu muhteşem tarif çıkıverdi ortaya.. İlk defa bir tatlımı bu denli sevimli ve güzel buldum. Çünkü ben uydurdum:)

Görünüşüne bakıp sakın aldanmayın, o kadar kısa zamanda yaptım ki ben bile şaşırdım.

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 pk bitter çikolata (80gr)
  • 4 adet kivi

Yapılışı:

İlk önce sütü, unu, şekeri pişirin. Muhallebiyi bir kenara alıp soğumaya bırakın.

Bir tencereye su koyup kaynatın. Cezveye çikolatayı parçalayıp benmari usulu eritin. (karıştırdığınız kaşığın kuru olmasına ve çikolataya su kaçırmamaya özen gösterin, yoksa çikolatanız toplanır)

Tart kalıplarınızı bir tabağa ters çevirin ve sıvı yağ ile hafif yağlayın. Streç film ile kaplayın. Buzdolabı poşetine erittiğiniz bitter çikotanızı(bitter olmak zorunda) doldurun.

Tart kalıplarınızın dördünün tamamını çikolatayla sıvayın.  Diğer 4 ünü buzdolabı poşeti yardımıyla desenler çizerek tart kalıbınıza sıkın. Burada dikkat etmeniz gereken cezvede çikolatanızı 5 dk soğutmanız. Çok sıcakken çikolatayla şekil verirseniz dağılır ve başarılı olamazsınız. İşlem bittikten sonra tart kalıplarınızı önce 1 saat oda sıcakığında daha sonra yarım saat buzdolabında bekletin.

Varsa meyve şekillendirme aparatınızla kivi topları oluşturun. Yoksa 3-4 yuvarlak dilim kivi kesin. Kivileri dilim kullanacaksanız 1.5 kivi size yetecektir.

Çikolata çanağını streç filmden yavaşça ayırın. Bu kısımda çok nazik olmalısınız. Kırılmaya çok musaitler. Ben bir tanesini malesef kırdım. Soğuyan muhallebinize labne peynirinizide ekleyip kaşıkla çırpın (asla mikser kullanmayın, sulanıyor). Çikolata çanaklarınıza paylaştırın.Varsa yenilebilir şekerle süsleyin.

 

Son olarakta şekilli çikolatanızı kapak olarak kapatın..

Keşke Kayseri’ye paket yapabilsem de bana bu güzel hediyeleri gönderen sevgili Aslı Hanım’a bu tatlıyı tattırabilsem. Bu vesileyle hediyeleri için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Aslı Hanım’ın blogu, Derya Hanım’ın blogu bana sitem için ilham kaynağı olmuşlardı. Kendisi ile yaptığım her telefon görüşmesinde, kendimi öğretmeni karşısında kalbi pır pır atan öğrenci gibi hissediyorum.

Aslı Hanım’dan gelen hediyelerim:)

Kendiside benim gibi pembeyi çok sevdiği için pembe bir eşarp ve iğnesi, çok amaçlı şık servis tabağı..

 

Reklamlar

8 Responses to Çikolata Çanağında Labneli Muhallebi

  1. aslıhan says:

    Muazzezciğim harika bir lettez şöleni bu ellerine emeğine sağlık…

    Hediyelerini güle güle kullan canım ve etkinlikte bizi yalnız bırakmadığın içinde çok teşekkür ediyorum…

  2. Selma Öztürk says:

    Bir arkadaşımın tavsiyesiyle girdiğim sitenizi 1 aydır düzenli takip ediyorum. En beğendiğim tarif bu. Bir sorum vardı çikolataya krema koydunuzmu.bu akşam deneyeceğim aci cvp bekliyorum lütfen:)

    • tanerinesi says:

      Selma Hnm. Verdiğim tarifi aynen uygulayın. Çikolataya ne tereyağ ne krema, hiç birşey katmayın lütfen. Benmari üsülü erittiğinizde yumuşacık olucak zaten.

  3. Sibel says:

    Muazzezciğim, bu pembe takıntısını herkezemi bulaştırıyorsun sen hııımm aslı hanımın siteside de pembiş salonun gibi. öpüyorum seni

  4. aslıhan says:

    Sevgili arkadaşım bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığın için teşekkür ediyoruz….

    Sevgiler

    Selma&Aslı

  5. kumsal540 says:

    nasıl da akıl ettiniz ya harika görünüyorlar süpper süpper süpper

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: