Karnıbahar Kızartması

Benim gibi karnıbahar çorbasını sevmeyenler için çok güzel bir tarif..

Malzemeler:

  • Küçük boy karnıbahar
  • Un
  • Galete unu
  • 2 yumurta

  • Karnıbaharları küçük parçalara ayırıp yıkayın.
  • Kaynayan suda 5-7 dk haşlayın.
  • Fazla haşlarsanız dağılıp kızarmazlar.

  • Karnıbaharların yarısını önce yumurtaya sonra una bulayın.
  • Karnıbaharların kalan yarısını da önce yumurtaya sonra galete ununa bulayın.

  • Az yağda arada sırada arkalı önlü çevirerek kızartın.
  • Kızartmak için derince bir tava seçiniz. Ben makarna tenceresini kullandım.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz.

 

Reklamlar

2 Responses to Karnıbahar Kızartması

  1. Aylin says:

    MErhabalar,Aslıda görüp bloğunuza geldm.gerçekten nefis tarifler var ellerinize sağlık..

    Dün akşam bizdede karnıbahar kızartması vardı eşimin en sevdiği karnıbahar yeme yöntemi:)

  2. Talip Muazzezinabisi says:

    Senin kaynanan olacak kadın(!) zamanında karnıbahar kızartmasını ziyadesiyle yapar bende tadına doyamazdım.Ne var ki şimdilerde senin de bildiğin pek çok konuda ki elverişsizlikten dolayı yapmaz oldu hanımefendi ki karnıbaharın bundan daha güzel ve leziz bir pişirme ve yeme yöntemi yok kanımca…Eh senin ki de şüphesiz çok lezizdir. :)

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: