Kavurmalı Bulgur Pilavı

Bir pilavın en lezzetli ve en besleyici hali..

Eşimin “şimdiye kadar yediğim en güzel bulgur pilavı” diyerek övmesini bir iltifat mı..yoksa farketmeden eskilerin güzel olmadığını kanıtlayan bir itirafmı saysak..!

Malzemeler:

  • 2 su bardağı bulgur
  • 200 gr kavurma veya büryan(kurutulmuş et)
  • 750 ml kaynamış su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kalığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Kuru soğanı küp küp, biberleri halka dilimler halinde doğrayın.
  • Tencerenize zeytinyağını alıp doğradığınız malzemeleri 1 dk kavurun. Tencerenin ağzını kapatıp 2-3 dk kendi buharında pişmesini sağlayın.
  • Domates ve biber salçanızı ilave edip 2-3 dk daha kavurup kaynar suyu ilave edin.
  • Pul biberi varsa et suyunu ilave edip 2 dk daha kaynatın.
  • Bulgurları 3-4 kez bol suda yıkadıktan sonra kavurmalarla birlikte kaynayan suyunuza ilave edin.
  • Bulgurların üzerini 2 parmak su geçecek şekilde ayarlayıp demlenmeye bırakın. 7-8 dk çok kısık şekilde ağzını açmadan demlendirin. Daha sonra suyunu tamamen çekene kadar 1-2 kez karıştırın. Ben kuru bulgur pilavı sevmediğimden neredeyse suyum 1lt ye ulaştı. Siz arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca daha önce dondurduğum et suyunundan 4-5 tablet ilave ettim. 
  • Ben bu sefer evde büryan olduğundan büryanlı yaptım. Büryanlı da çok lezzetli oldu.





Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: