Bir Pansuman ve Yeni Bir Tarif

Mutfakta sakar sayılmadığımı söylesemde ramazan ayında iki parmağımı yakmam ve şimdi de sol baş parmağımı 2 yerinden kesmem benim bu tezimi çürütüyor. Canımın acısıyla karışık keder içindeyim. Tek başıma bazı işleri halledememek (mutfakta) bana çok zor geldi. Hafta sonu ağırlamak istediğim misafir planlarım suya düştü.. Ağlaya ağlaya pansumana gidişimle, erkek hemşirenin hiç nazik olmayışıyla ve benim ona gık bile diyemeyişimle anladım ki benim tüm nazım eşime.. Mızmızlığım yüzünden kahrımı çok çektiği için eşime, sağlığımız ve elimizdeki güzellikler için O’na şükürler olsun..

Bir iki hafta çok çok pratik tariflerle fazla ara vermeden burada olcağım inşallah.. Dualarınızı eksik etmeyin..

KAŞARLI ISPANAK

  • 2 Demet Ispanak
  • 2 Büyük Boy Soğan
  • Biber Salçası
  • Kaşar Peyniri
  • Yumurta
  • Karabiber-Tuz

Yapılışı:

Ispanakların çamuru akıtılıp, sirkeli suda 15 dk bekletilir. Tüm kumu bitene kadar bol suda yıkanır.

Önce saplarında başlayarak irice doğranır (sap kısımlarını ince doğrayınız). Teflon tencerenizde soğanları 1-2 kaşık zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurunuz. Biber salçanızı ilave edip 1 dk daha kavurduktan sonra ıspanakları atıp tencerenizin ağzını kapatınız. Ateşiniz çok kısık olursa, ıspanaklar yanmadan yavaş yavaş kendi suyu ile eriyeceklerdir. Benim tencerem küçük olduğundan 3 işlemde azar azar tencerenin kapağını açıp ıspanaklarımı ilave ettim. Tüm ıspanakları öldükten sonra orta ateşte 5-10 dk kavurarak pişiriniz.

Arzuya göre karabiber ve tuzunu ilave edin. Yine kişi sayısına göre (ben 2 kalın dilim ekledim) bir kaseye kaşar peynirinizi küp küp doğrayınız. Yumurtaların sarılarını ayrı ayrı kaselere ayırın. Beyazını kaşar peynir kasenize koyun. Peyniri ve yumurta aklarını ıspanaklara ilave edip, karıştırın ve tencerenin ağzını kapatın. Kaşarlar eridikten sonra ayrı ayrı kaselerden bekleyen yumurta sarılarını tencerede açtığınız çukurlara yerleştirin. 2 dk piştikten sonra dört tarafına kaşar dilimleri koyup servis yapınız. Pul biber ve karabiberle süsleyiniz.

Not: İsteyenler ıspanaklarla beraber, 2/3 çay bardağı kalın bulgur ve 1 çay bardağı su ilave edebilirler. Daha tok ve katı bir yemek elde etmiş olursunuz

Reklamlar

One Response to Bir Pansuman ve Yeni Bir Tarif

  1. Oktay says:

    Yazı için teşekkür ederim, takipteyim.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: