Kuş Üzümlü Börek

Geçtiğimiz hafta kullandığım ve 8 yaprak artan hazır baklava yufkasını nasıl değerlendireceğimi düşünürken eşim börek istedi. Ortaya çıtır çıtır, yağsız çok hafif bir börek çıktı.

  • 8 yaprak hazır yufka (baklavalık)
  • 200 gr kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • Kuş üzümü
  • Karabiber-Pul biber-Tuz-Kimyon
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Kıymayı suyunu salıp çekene kadar yağsız teflon tavada üstü kapalı şekilde pişirin. Suyunu çeken kıymaya soğanı küp küp doğrayıp yağı ilave edip kavurun. Altını kapatıp baharatları ve kuş üzümünü ilave edip soğumasını bekleyin.

Bir yufkayı tezgaha açın. Dar kısımından başlayarak, 2 ayrı yere eşit harç koyup sarın. Sardıktan sonra mutfak makasınızla ortadan ikiye kesin. Sarma işleminin bittiği kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıda dizin. Yumurtanın sarısını sürüp, haşhaş taneleriyle süsleyin.  200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: