Profiterollü Muhallebi
Aralık 13, 2010 1 Yorum
Annem babamı askere gönderirken ayağını epey sürtmüş olmalı ki; ben geçen sene 12 Aralıkta, kardeşim bu sene 12 Aralıkta asker uğurladık.. Bu sofrada askerimiz için hazırlanan annemin uğurlama sofrasıydı..
Tüm Mehmetçiklere : “Hayırlı Tezkereler”
Onun için hazırlananlar:
- Yoğurt çorbası
- Fırın poşetinde tavuk ve patates kızartması
- Mevsim salatası
Karnıyarık
Kabak Salatası
Biber Kızartması & Paçanga Böreği
Kızılcık Şurubu (Damacana normal sürahi ebadındadır:)
PROFİTEROLLÜ MUHALLEBİ
Tatlının beyaz muhallebi kısmını kendi evimde, çikolatalı kısmı cıvık olacağı için annemin evinde yaptım.
- 1 litre süt
- 3 fincan un
- 1 pk vanilya
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım pk margarin veya tereyağı
Tüm muhallebiyi önce har ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişiriyoruz.
Soğuyan muhallebiden bir parça ayırıp profiterollerimizin içine dolduruyoruz. (Profiterol hamurlarını hazır olarak satın alabilirsiniz. Hamurunun tarifini daha sonra yayınlayacağım)
Muhallebiyi kaselerimize eşit şekilde pay edip, üzerlerine isteğe göre adette profiterol yerleştiriyoruz.
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp har ateşte pişirdikten sonra soğutun. Muhallebilerinize paylaştırın.
Geri bildirim: Anonim