Profiterollü Muhallebi

Annem babamı askere gönderirken ayağını epey sürtmüş olmalı ki; ben geçen sene 12 Aralıkta, kardeşim bu sene 12 Aralıkta asker uğurladık.. Bu sofrada askerimiz için hazırlanan annemin uğurlama sofrasıydı..

Tüm Mehmetçiklere : “Hayırlı Tezkereler”

Onun için hazırlananlar:

  • Yoğurt çorbası
  • Fırın poşetinde tavuk ve patates kızartması
  • Mevsim salatası

Karnıyarık

Kabak Salatası

Biber Kızartması & Paçanga Böreği

Kızılcık Şurubu (Damacana normal sürahi ebadındadır:)

PROFİTEROLLÜ MUHALLEBİ

Tatlının beyaz muhallebi kısmını kendi evimde, çikolatalı kısmı cıvık olacağı için annemin evinde yaptım.

  • 1 litre süt
  • 3 fincan un
  • 1 pk vanilya
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım pk margarin veya tereyağı

Tüm muhallebiyi önce har ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişiriyoruz.

Soğuyan muhallebiden bir parça ayırıp profiterollerimizin içine dolduruyoruz. (Profiterol hamurlarını hazır olarak satın alabilirsiniz. Hamurunun tarifini daha sonra yayınlayacağım)

Muhallebiyi kaselerimize eşit şekilde pay edip, üzerlerine isteğe göre adette profiterol yerleştiriyoruz.

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp har ateşte pişirdikten sonra soğutun. Muhallebilerinize paylaştırın.

Reklamlar

One Response to Profiterollü Muhallebi

  1. Geri bildirim: Anonim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: