Buğday Çorbası

Bizim evde ana yemeklerin “çorbasız çıkmam abi” dediklerini duyar gibi oluyorum. Annem de çorba için midenin yağmuru der. Keşke hepsi şehriye çorbası kadar pratik olsa..

Malzemeler:

  • 2.5 su bardağı buğday
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Anuk ya da nane
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Buğdayları 3-4 kez bol suda yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerlerini 2 parmak çıkacak kadar su koyup kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra her3-4 dk yarım su bardağı soğuk su ilave ediyoruz. İyice haşlanana kadar pişiriyoruz.
  2. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 3 yemek kaşık unu kavuruyoruz.  Soğuyan unu bir kaba alıp, yoğurt ve unla güzelce harmanlıyoruz.1 su bardağı suyla cıvıltıyoruz.
  3. Tencerede pişen buğdayımıza yoğurt karışımını döküyoruz. Bu şekilde 10 dk daha pişiriyoruz.
  4. Çorbanız cıvık olursa un-katı olursa ılık su ilave ediniz.
  5. Anuk’u tüm aktarlarda bulabilirsiniz diye düşünuyorum. Bana karadenizden, bir dostumdan geldi. Yoğurt çorbası içinde şiddetle tavsiye edeceğim için almanızı öneririm. Anuk yoksa kuru nane ekleniyiz.
  6. Kurutulmuş dereotu ile servis yapınız. (Dereotunu kurutma işlemini yayınlayacağım)
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: