Buzdolabı Böreği 1

Geçen haftalarda misafir geleceği için aldığım yufkam, misafirlerim gelemeyince boşa çıktı. Ben de buzdolabı böreği yapıp dondurucuya attım. Yaklaşık 3 hafta sonra dondurucumdan pişirilmek için çıkarıldı. Annemden öğrendiğim buzdolabı böreği tarifi çok işime yarıyor. Kabarmasına bakılırsa diğer böreklerden de iyi pişiyor.  Böreği arkadaşıma hediye götürdüğüm için dilimlenmiş hali malesef yok.

Malzemeler:

  1. 6 adet yufka
  2. 4 yumurta
  3. 3  su bardağı süt
  4. 1/3 su bardağı sıvı yağ
  5. 2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  1. 300 gr peynir
  2. Yarım demet maydonoz

 

Yapılışı:

Tepsimizin en altına parçalamadan 1. yufkamızı serip süt karışından(süt-sıvı yağ-tuz-yumurta iyice çırpılıyor) yufkanın heryerine değecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz. Heryerine değmeli ki böreğimiz daha güzel kabarsın. 2 adet yufkayı da 4’er parçalara bölüp tepsiye farklı noktalara gelecek şekilde birer birer diziyoruz. Her yufkayı muhakkak karışımla ıslatıyoruz. 3. yufkanın sonunda maydonozlu peynirimizi döküp diğer 2 yufka içinde aynı işlemi yapıyoruz. son yufkayıda bütün olarak tepsimize seriyoruz. kalan harcıda yufkamıza sürüp katlama işlemi için 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Dinlenen böreğimizin katlama işlemi:

Küçük boy buzdolabı poşetini yanlarından makasla kesiyoruz. Bu işlemi streç filmlede uygulayabilirsiniz. Tepsinin yarısına poşetimizi serip diğer yarısını üzerine kapatıyoruz.

Resimde katlanmış olan böreğin yarısının da üzerine yine buzdolabı poşeti seriyoruz.

Yine katlıyoruz.

Büyük boy buzdolabı poşetimizde dondurucumuzda saklayıp, pişirmeden 3-4 saat önce çözdürüyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: