Etsiz Çiğ Köfte
Kasım 24, 2010 5 Yorum
Kızkardeşimle yaş aralığımız çok yakın olunca, ikiz gibi büyüdük. Zevklerimiz ve yaşam tarzlarımız birbirine ne kadar zıtsa evlerimiz de nedense birbirine bir o kadar çok benzedi. Ben yeni ev düzme telaşını yaşarken oda evlilik hazırlığındaydı. İki kızkardeş aynı anda alışverişe çıkınca, resimlere bakerken kimin eviydi diye karıştırır olduk.. Aynı site, aynı blok, aynı kat sonucu komşu olmak tesadüf diyelim. Sandalyeler, halılar tamamda peçeteliklerimiz aynı olmak zorundamıydı..!
Çiğ köfte tarifini resimli olarak sırasıyla vereceğim.
2 kilo esmer bulgur
Bulgur kuru şekilde 5 dk yoğrulur.
2-3 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz
3 su bardağı domates püresi, 3 büyük boy rondoda çekilmiş soğan
Ceviz ve domates rendesi ile bulgur tekrar yoğrulur.
- Nane (2 yemek kaşığı)
- İsot (3 yemek kaşığı)
- Pul biber (3 yemek kaşığı)
- Kekik (1 yemek kaşığı)
- Kimyon (2 tatlı kaşığı)
- Tuz
- Karabiber
Tüm baharatlar miktarları isteğe göre ayarlanıp su dolu bir kapta yoğurma işlemi sırasında yumuşatılır. (Bu işlem en başta yapılması tavsiye edilir)
Bolca biber salçası, isot salçası, domates salçası ilave edilir.
Damadımızın amcası genç olunca çiğ köfte partisinde yapma ve yoğurma işlemi tekbaşına ona kaldı. Yaklaşık 1 saat sürdü. Hala tadı damağımızda. Ellerine sağlık.
muhtesem görünüyor,
tarifi eksiksiz bir şekilde yazılmış görüyorum. artık bir dahakine ben yaparım :)
kolay gelsin.
etsiz çiğ köfteye bayılıyoruz ailecek ama evde yapmamıştık hiç muhammedden söz aldım bigün yapıcak inşallah sizide bekleriz arkadaşım..
Seve seve geliriz. Ama benim Muhammed Abinin yaptığına inanmam için fotoğraf çekmelisin:)
Geri bildirim: Mayalı Peynirli Poğaça «
Geri bildirim: Fırında Bezelye/Sultaniye Fasulyesi «