Kaşarlı Akıtma

Şimdinin modern anlamıyla adı ne kadar krep olsada, akıtma adı daha çok iştah açtığı kesin. Akşam yemeklerinden çok kahvaltılarda yada beş çayında yenilir. Dün anneme akşam yemeğinde onda olacağımızı söyleyip ekledim “lütfen hafif şeyler yap ve tatlı asla yapma”. Annemin benim söylediklerimden anladığı tek şey akşam yemeğinde onda olacağımızdı..

Neyseki yemekler hafif olmayınca vicdanı meyve tatlısı yapmaya yöneltmiş onu..

Not: Bayram tatlıları tarifleri olarak cuma günü 3 yeni tarif yayınlayacağım. Bunlardan birtaneside’ Kayısı Tatlısı’ olacak.

Bizim için hazırladıkları;

  • Şehriye Çorbası

  • Sade Akıtma

  • Kaşar Peynirli Akıtma

  • Zeytinyağlı Pırasa

  • Fırında Soslu Tavuk
  • Çoban Salatası

KAŞARLI AKITMA

 Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce çırpıyoruz. Annem yaklaşık 10 dk çırpıyorum diyor. Bu işi makinada yaparsanız 3-4 dk yeterli olacaktır.  Unun tam ölçüsü yok ama ben size kendi yaptıklarımdan tarif edeyim. Olabildiğince koyu ama akışkan olacak. Akışkanlığını kaybederse biraz daha süt katabilirsiniz.

Hazır malzemeden 1 kepşe kadar alıp kızgın, yağladığımız teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Malzemeyi kepçe yardımıyla tavanın her yerine bölüştürüp eşitlemeye çalışıyoruz. Annem her 2 akıtmada bir tavaya 1 yemek kaşığına yakın yağ döker. Ben tavsiye etmesemde, dökmesemde anneminki daha lezzetli oluyor. Yağsız sevenler iyi bir teflon tavada benim gibi sonuna kadar yağ dökmeden yapabilirler.

Kaşarlı akıtma içinde, dilimlediğimiz kaşarları akıtmalarımızın arasına koyarak ister mikrodalgada ister fırında eriyene kadar tekrar pişiriyoruz.

Reklamlar

2 Responses to Kaşarlı Akıtma

  1. oya says:

    süper bir tarif.annenizin ellerin sağlık….krep kadar incecik mi dökeceğiz yoksa biraz daha kalın mı olmalı.tşk ederim…………………

    • tanerinesi says:

      Merhaba Oya Hanım,
      Krep gibi önce bir miktar dökün ince ince, sonra üzerinden biraz daha harc gezdirin kalın olması için, tavayı yana sağa sola doğru çevirin ve dağılmasını sağlayın. Çok kısık ateşte pişirin. Göz göz olacak ve o gözler sayesinde üst tarafı da az miktarda pişecek. Ters düz edip her iki tarafınıda kızartın. Afiyet olsun..

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: