Sütlü Karnıbahar Çorbası

Tahmin ediyorum 20 yılı aşkın bir süre önceydi. Söylerken bir çırpıda gelsede, bir 20 yıl sonrayı düşündükçe ürperiyor insan. Okul dönüşüydü. Annem kıymalı karnıbahar yemeği yapmıştı. Burun kıvırıp yemediğimi hatırlıyorum dün gibi.  Dünden de hatırladığım bu çorbayı yaptığım..

Karnıbaharı şimdi seviyormuyum..? Hayır:)

Malzemeler (6 kişilik):

  • Küçük boy karnıbahar
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tavuk suyu (tahmini2 lt)
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Yapılışı:

Karnıbahar çorbasının tarifini anlatmadan önce şunu hatırlatayım.  Dün tarifini verdiğimiz tavuk salatasından arta kalan tavuk suyunu kullanacağım. Sizde aynı gün iki yemeği yaparsanız, çorbanızda daha lezzetli olacaktır. Tavuk suyunuz yoksa bu işlemi normal çorba usulune uygun su ile yapabilirsiniz.

Karnıbaharımızı olabildiğince ufak doğrayalım. Karnıbahar puh puh olduklarından bu işlem sandığımızdan hızlı ve kolay oluyor.

Kaynayan tavuk suyumuza atıp, 20 dk pişmelerini sağlayalım.

Haşlanan karnıbaharları robotto çekelim. Robotunuz yoksa çorbağı kevgirde süzüp çatalla ezebilirsiniz.

Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpma telinde iyice çırpalım. Önce 1 su bardağı soğuk su, sonra 1 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edip tekrar çırpalım. Ilıyan harcımızı azar azar tenceremize boşaltalım. 5 dk  pişirdikten sonra 2 su bardağı sütümüzüde ilave edip 10 dk daha kaynatalım.  Tuzunu ilave edip servis yapalım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: