Karnıyarık Kabak

Dolapta zeytinyağlı kabaktan arta kalan 2 adet kabağım vardı. Kabak çorbası yapmayı hayal ederken eşim tarhana isteyince bende kabakları farklı bir şekilde değerlendirdim. Sonuçmu ? Mükemmel..!

Malzemeler :

  • Kabak
  • Lor Peynir/ Peyaz Peynir
  • İsot Salçası / Biber Salçası
  • Kekik
  • Tuz-Karabiber
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

Karnıyarık kabak tarifi sandığımızdan da kolay. Kabaklarımızın dışını ince zar şeklinde soyduktan sonra tencerede bir tatlı kaşığı tuz ile haşlıyoruz.

Kabaklarımız haşlanırken, iç malzemeleri bir kasede harman ediyoruz. İsot salçamız yoksa biber salçası, biber salçası sevmiyorsak 1 domatesi küp küp doğruyoruz. Üzerine ister lor ister beyaz peynir ve arzu edilen baharatları ilave ediyoruz. Ben bir 1 diş sarımsak rendesi ilave edilmesi taraftarıyım. 1 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edip harcımızı haşlanan kabaklarımıza pay ediyoruz.

Tepsimizin altına 1 su bardağı su ve salçayı ilave ettikten sonra kaşar rendesi ile süsleyip, 240 derecelik fırında kaşarlarımız kızarana kadar pişiriyoruz. Eğer kabağınız sert kalmışsa 15 dk pişirip, kaşarlarımızı ilave edip tekrar kızarmalarını bekleyiniz. Ben fazla haşladığımdan kaşarlarla birlikte fırına verip, kaşarlar kızarınca hemen fırından aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: