Lorlu Kanepe

Akşam 7 de evde olununca ve saat 8 de bir toplantıya yetişmem gerekince mutfakta hızlı ve sağlıklı bir şeyler yapmalıydım. Ortaya buram buram Türkiye kokan kanepeler çıktı:)

Malzemeler:

  • Kepek Ekmeği-Tost Ekmeği
  • Tuzsuz Lor Peyniri (Edirne’den)
  • Zeytinyağı (Gemlik’ten)
  • Acı isot salçası (G.Antep’ten)
  • Pul Biber (Urfa’dan)
  • Kekik (Hatay’dan)

Kanepe Tarifi:

Önce kişi sayısına göre lor peynirimizi ve 1 sos kaşığı acı isot salçamızı tabağımıza alalım,

1/3 çay bardağı zeytinyağımızı ilave edelim,

Son olarakta kekik, pul biber, karabiber ve yarım çay kaşığından az tuzumuzla birlikte karıştıralım.

Dilimlediğimiz eklerimizin üzerine peynirimizi sürelim, bir parça domates ve yeşil zeytin dilimiyle süsleyelim.

Ufak bir öneri: Lorumuzu tabağımızda taze nane yapraklarıyla kahvaltılarda servis yapabiliriz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: