Zeytinyağlı Barbunya..

Eşim evlendiğimiz ilk yıllarında barbunya pişireceğimi duyduğunda ben yemem demişti. Kaldıki hiç yemek seçmez. Şimdi 1 kg paketin yarısını yapsam az geliyor.. Kayınvalidem duymasın:)

Malzemeler:

  • Yarım kg kuru barbunya
  • 2 orta boy sağon
  • 2 adet havuş
  • 5 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı:

  • Barbunyaları soğuk suda yıkadıktan sonra bir tencerede haşlıyoruz. Eğer düdüklü tencerede haşlayacaksanız 30 dk yeterli geliyor.  Normal tencerede haşlayacaksanız barbunyaların üzerine çıkacak kadar su koyun, kaynamaya başladıktan her 10 dk da bir soğuk su ilave edin. Piştikten sonra süzün.
  • Soğanı  küp küp doğrayın. Pembeleşinceye kadar kavurun.

  • Ardından havucu küp küp doğrayın bir miktar daha kavurun.

  • Salçayı – sarımsağı ilave edip kavurun.

 

  • Süzdüğünüz barbunyaları ilave edip, 2 parmak geçecek kadar sıcak su, tuz, 5 küp şeker ilave edip bir miktar daha  pişirin. Barbunyalarınız istediğiniz yumuşaklıkta piştikten sonra maydonozla süsleyip servis yapın.
Reklamlar

One Response to Zeytinyağlı Barbunya..

  1. Geri bildirim: Köfteli Ekler ve Süpriz Doğum Günü «

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: