Fırında Alabalık

Pazar günlerinin vazgeçilmezidir bizim için balık.  Çocukluğumuzun hiç bir pazarı balıksız geçmezdi. Babam ya hepimizi yada küçüklerden birimizin elinden tutup samatya sahiline gider balığımızı, salatamızı alır gelirdi. Çok şükür annem hiç bir zaman balık konusunda huysuzlanmaz, babam 1 kasa hamsi de getirse ayıklar tüm hafta yedirirdi bize. Huysuz teyzem balığı bizde yerdi sadece:) Bende annemin arkasından gidiyor ve balık konusunda kendime hiç eziyet etmiyorum. 

Bir çok bayan küçük balığı kızartma ve ayıklama eziyeti için  tercih etmezler. Ben genellikle küçük balık seçerim, içindeki vitaminlerin bol olma, tadının daha yoğun olması bakımından.  Çocuklarınıza küçük balık yedirmeye özen gösteriniz. Afiyet olsun

Malzemeler:

  • Kişi sayısına göre Alabalık
  • 2 orta boy patates
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 limon
  • 2 domates
  • Maydonoz
  • Sarımsak
  • 3-4 su bardağı su
  • karabiber, tuz, zeytinyağı

Yapılışı:

Soyduğumuz patatesleri halka halka dilimleyip en alta dizelim. Üzerine balıklarımızı yerleştirelim. Sırasıyla dilimlediğimiz domates, soğan, sarımsak maydonozu tepsiye dağıtalım. Limonun yarısı dilimleyelim, yarısını tepsimize sıkalım. En son baharatlarımızı arzuya göre serpip suyumuzu balılarımızın üzerine çıkmayacak kadar döküp fırınımızda patatesler iyice pişene kadar pişirelim.

 

Reklamlar

One Response to Fırında Alabalık

  1. Gülbahar says:

    gerçekten midem kazındı çok leziz görünüyor balıklar limonların yeşil oluşuda dikkatimi çekti ellerinize sağlık…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: