Fırında Hamsi Kızartma

 

Evde hamsi kokusunu, kızartmanın yağ sıkıntısını çekmek istemeyenler için iyi bir alternatif. Diyette olduğunuz zamanlar içinde hafif bir öğün sayılabilir..

Malzemeler:

  • 1 kilo hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Yapılışı:

Herhangi bir borcam tepsinizi kuru ve temizken 1 yemek kaşığı tereyağ ile yağlayınız. Ayıklayıp kuruttuğunuz hamsilerinizi mısır ununa bulayıp tepsinize tek sıra halinde, sık biçimde diziniz.

Kalan 1 yemek kaşık yağınızı küçük küpler halinde balıklarınızın üzerine pay ediniz. Isınmış fırında kızarana kadar pişiriniz.

About these ads

One Response to Fırında Hamsi Kızartma

  1. nurullah abasıyanık diyor ki:

    enfes görünii

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: